بسیج مسئوولین استانی و شهرستانی جهت محرومیت‌زدایی بخش تاریخی کجور/نوشهر

 

پژواک هیرکانی؛ پیمان شعبانی‌تبار:

به گزارش پژواک هیرکانی؛ روستای انگاس از بخش کجور نوشهر، روز دوشنبه ۳۰ آبان‌ماه از سال‌جاری، میزبان نشست کاهش محرومیت و رفع موانع تولید و اشتغال منطقه کجور با حضور مدیران استانی، شهرستانی و محلی بوده است.

نشست ویژه محرومیت‌زدایی بخش کجور، با حضور حجت‌الاسلام عالی و یوسفی مشاورین عالی استاندار مازندران، دکتر رستم زرودی فرماندار شهرستان نوشهر، محمدعلی محسنی بندپی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران کل استانی و مدیران ادارات شهرستان نوشهر، خزایی معاون فرمانداری، نورالهی بخشدار کجور، در مسجد جامع روستای انگاس با همراهی پرشور شوراهای اسلامی، دهیاران و مردم بخش کجور برگزار شد.

این نشست در دو وقت صبح‌گاهی و عصر برگزار گردید. در بخش نخست این نشست، مدیران شهرستانی و مسئولین محلی به بیان برخی از فرصت‌ها و چالش‌های مناطق مختلف بخش کجور پرداختند. همچنین میز خدمت مدیران کل استانی در جریان نشست، جهت پاسخگویی به مطالبات عمومی بخش، فراهم شد. در فرصت عصرگاهی این نشست، ضمن برگزاری شورای اداری و بحث و تبادل نظر پیرامون فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌روی توسعه یابی بخش کجور، نتایج پرباری در قالب مصوبات ویژه بخش، رقم خورد که در ادامه به شرح جزئیاتی از آن خواهیم پرداخت.

تحقق مصوباتی جهت اجرای روکش آسفالت و بهسازی مسیر دوآب_کدیر، توسعه و بهسازی شبکه آب آشامیدنی روستایی، اجرای طرح‌های بنیاد مسکن، مصوباتی جهت اجرای دیواره حفاظتی رودخانه‌های فصلی و…، محرومیت‌زدایی از روستاهای بخش با ایجاد طرح‌های اشتغال آفرین و اقتصادی، مصوباتی جهت شهر پول مرکز بخش کجور و… از جمله‌ی دستاوردهای این نشست چند ساعته بوده است.

● حجت‌الاسلام عالی دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی استانداری مازندران و مشاور عالی استاندار:

مازندران به تنهایی قادر به تأمین امنیت غذایی کل کشور است/ روند جذب گردشگر افزایش یابد

دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی استانداری مازندران و مشاور عالی استاندار طی سخنانی در این نشست گفت: مازندران به تنهایی قادر است امنیت غذایی کل کشور را تأمین کند به شرطی که ظرفیت‌های حوزه کشاورزی احیا شوند.

حجت الاسلام علی‌اصغر عالی دبیر قرارگاه محرومیت زدایی استانداری مازندران و مشاور عالی استاندار، در نشست مشترک کاهش محرومیت و رفع موانع تولید و اشتغال منطقه کجور که به میزبانی روستای انگاس برگزار شد، با تأکید بر ایجاد امنیت در بخش‌های مختلف زیرساختی و توسعه‌ای، اظهار داشت: مشکلات بخش کجور تا حدود زیادی شناسایی و دسته بندی شد و قرار است در کمیسیون‌های مرتبط پیگیری و برطرف شود.

وی ادامه داد: باید مشکلات اولویت‌بندی شود و طبق آن نسبت به حل و رفع آن اهتمام ویژه شود و در عمل پیاده‌سازی گردد.

دبیر قرارگاه محرومیت زدایی استانداری مازندران و مشاور عالی استاندار مازندران با بیان اینکه باید طرح جامع محرومیت‌زدایی بخش کجور ایجاد شود، گفت: ۹۹ درصد قوانین منابع طبیعی ما قبل از انقلاب و البته در خارج کشور نوشته شد و الان با قوانین منابع طبیعی و محیط زیست مشکل داریم.

وی افزود: اصل کار باید در مجلس صورت بگیرد و البته جاهایی هم دولت خود را وفق دهد و اصلاحات ساختاری در این دو حوزه صورت پذیرد.

حجت الاسلام عالی با اشاره به ظرفیت بسیار بالای مازندران در بخش کشاورزی، تأکید کرد: صنایع تبدیلی و صادرات در بخش کشاورزی مازندران باید شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه در بحث گردشگری هم فعالیت فرهنگی داریم، عنوان داشت: هم باید مکان مناسب برای فعالیت‌های گردشگری و صنایع دستی داشته باشیم و هم میراث گذشتگانمان را هم زنده کنیم تا روند جذب گردشگر افزایش یابد.

دبیر قرارگاه محرومیت زدایی استانداری مازندران و مشاور عالی استاندار مازندران با اشاره به اینکه طرح تغییر الگوی کشت در مازندران با جدیت از سوی استاندار در حال پیگیری است، تصریح کرد: مازندران به تنهایی قادر است امنیت غذایی کل کشور را تأمین کند به شرطی که ظرفیت‌های حوزه کشاورزی احیا شوند.

● زرودی فرماندار شهرستان نوشهر:

محدودیت‌های زیست‌محیطی بلای جان کجور / ضرورت رفع موانع پیش‌روی توسعه کجور در دستور کار قرار گرفت…

فرماندار شهرستان نوشهر طی اظهاراتی در این نشست گفت: موانع زیست‌محیطی در بخش کجور باعث محدودیت‌های زیادی شده و این امر موجب ایجاد مشکل برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی گردیده است.

دکتر رستم زرودی، با اشاره به اینکه بخش کجور با ظرفیت‌های زیاد و قدمت ۷ هزار ساله نیازمند توجه ویژه است، اظهار کرد: بخش کجور با توجه به قدمت تاریخی که دارد پیشرفت‌های لازم را در بخش مختلف نداشته است.

فرماندار شهرستان نوشهر، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های منطقه کجور را در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: حوزه شهرستان نوشهر در غرب مازندران بیشترین ظرفیت کشت گندم و جو را دارد اما از برخی محرومیت‌ها از جمله بذر، سم، شخم شیار و… رنج می‌برد.

زرودی با بیان اینکه بخش کجور استعداد زیادی به لحاظ تنوع گیاهی از جمله کشت گیاهان دارویی و زعفران دارد، تصریح کرد: کجور در حوزه گردشگری، صنعت و خدمات ظرفیت فراوانی دارد، اما از مشکلات زیست محیطی رنج می‌برد و نمی‌تواند جواب محیط زیست را دهد.

وی ادامه داد: نوشهر تنها شهرستان استان مازندران است که در زون البرز مرکزی قرار دارد و به دلیل قرار گرفتن در منطقه حفاظت شده نمی‌توان در بخش سرمایه‌گذاری استعلام گرفت.

فرماندار شهرستان نوشهر با تأکید بر اینکه موانع زیست محیطی باید برطرف شود، یادآور شد: این موضوع موجب تعطیلی کارخانه‌های شن و ماسه و در نتیجه گرانی مصالح در بخش کجور شده است.

زرودی، مشکل آب شرب در بخش کجور را از دیگر مشکلات مهم منطقه عنوان کرد و متذکر شد: مجتمع آب‌رسانی اویل که ۶ روستا را پوشش می‌دهد، درگیر یک برگ کاغذ استعلام است.

وی دفع زباله را یکی از معضلات اصلی بخش کجور دانست و تصریح کرد: زباله‌های بخش کجور به منطقه «جِرنو» منتقل و تخلیه می‌شد اما به دلیل مسائل زیست محیطی بسته شد اما صد جای دیگر کجور تبدیل به جرنو شد و زباله‌ها در مناطق مختلف کجور تخلیه می‌شود و این موضوع موجب نگرانی‌های زیادی شده است.

فرماندار شهرستان نوشهر خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود از محل ماده ۵۸ خودروی نیسان در اختیار بخش کجور قرار داده شود تا این خودرو که به راحتی می‌تواند در کوچه پس کوچه‌های روستاها تردد کند، زباله‌ها را جمع‌آوری و به نقطه ثابت منتقل شود.

زرودی با تاکید بر اینکه ورزش کجور نیازمند حمایت عاجل می‌باشد، بیان کرد: در حالی که توسعه ورزش روستایی از تأکیدات استاندار مازندران است اما سالن‌های ورزشی کجور تجهیزات ندارد و نیاز به امکانات دارد.

وی، نامناسب بودن راه‌های روستایی را از دیگر نگرانی‌های مهم این بخش عنوان کرد و ادامه داد: راه‌های بخش کجور از شرایط نامطلوبی رنج می‌برد و نیاز به مرمت آسفالت دارد که باید برای حل آن قیر مورد نیاز به‌صورت رایگان تأمین شود.

فرماندار شهرستان نوشهر، در پایان خواستار اعطای تسهیلات مناسب در بخش محرومیت‌زدایی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی شد.

● نماینده مردم شهرستان‌های نوشهر، چالوس و کلاردشت در خانه‌ملت:

بخش کجور ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد / از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در کجور استقبال می‌کنیم….

نماینده مردم شهرستان‌های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه کجور ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد، افزود: کجور دارای ظرفیت صنعت دامپروری، گردشگری و کشاورزی است اما باید بپذیریم که رویکردهای سنتی دیگر در این بخش‌ها جواب نمی‌دهد.

دکتر محمدعلی محسنی بندپی در نشست مشترک کاهش محرومیت و رفع موانع تولید و اشتغال منطقه کجور که به میزبانی روستای انگاس برگزار شد، اظهار داشت: ۲۶ درصد اقتصاد کشورها بر روی تعاونی هاست اما درکشور ما زیر پنج درصد است.

وی با بیان اینکه مهاجرت جوانان از معضلات نگران کننده در بخش کجور است، ادامه داد: طبق آمار در سال ۱۳۵۰ جمعیت روستایی کشورمان ۷۵ درصد بود اما امروز ۷۱ درصد جمعیت کشور شهرنشین و تنها ۲۹ درصد در روستاها ساکن هستند!

نماینده مردم شریف شهرستان‌های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم مهاجرت معکوس داشته باشیم باید زیرساخت‌ها را در روستا فراهم کنیم.

وی با تأکید بر اینکه کجور ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد، افزود: کجور دارای ظرفیت صنعت دامپروری، گردشگری و کشاورزی است اما باید بپذیریم که رویکردهای سنتی دیگر در این بخش‌ها جواب نمی‌دهد.

محسنی بندپی بیان داشت: یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی به تنهایی حاضر است که هفده هزار میلیارد تومان در حوزه انتخابیه ما سرمایه‌گذاری کند و فقط کافی است تا شعار رفع موانع تولید از سر راه این سرمایه‌گذار برداشته شود.

وی با اشاره به موضوع تخریب سازه‌های روستایی در خارج بافت، تصریح کرد: باید روستاییان را با خوش نشین‌ها جدا ببینیم و اگر قرار است یک روستایی منزل کوچکی در زمین روستایی خود بسازد، جبهه نگیریم و رأی به تخریب ندهیم بلکه از روستاییان حمایت کنیم تا به روستاها بازگردند و فعالیت‌های اقتصادی و اشتغال داشته باشند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خاتمه اظهارات خود؛ درباره قانون البرز مرکزی در بخش کجور گفت: قوانین البرز مرکزی در بخش کجور باید بومی‌نگری گشته و از مانع در مسیر توسعه به فرصت مبدل شود. البته در قانون هم آمده است که موضوع محیط زیست نباید مانعی برای سرمایه‌گذاری در بخش کجور گردد اما معمولا قوانین جاری حاضر در البرز مرکزی، مانعی در مسیر توسعه یابی بخش کجور شده است.

 

● شهردار شهر تاریخی پول در حاشیه نشست محرومیت‌زدایی بخش کجور:

تمرکز ما در طرح مطالبات، سرعت بخشیدن به قطار توسعه شهر پول بوده است

در حاشیه نشست محرومیت‌زدایی از بخش کجور، محمد خزائی شهردار جوان و با انگیزه شهر تاریخی پول، طی گفتگو با رسانه آوای‌ملت به شرح برخی از مطالبات “شهر پول”، _مرکز بخش کجور نوشهر_؛ پرداخت.

خزائی در این رابطه گفت: در نشستی که به منظور محرومیت‌زدایی بخش کجور نوشهر به میزبانی روستای انگاس انجام شد؛ مطالبات شهر پول در قالب پروژه‌های عمرانی و مقوله طرح هادی این شهر تاریخی مطرح گردید و خوشبختانه شاهد مصوبات خوبی برای شهر پول بوده‌ایم.

شهردار پول در شرح مصوبات مرتبط با این شهر تاریخی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مصوبات این نشست که همواره از دغدغه‌های مهم مان بوده، توسعه اقتصادی شهر پول در قالب ایجاد درآمدهای پایدار می‌باشد. تا پیش از این درآمدهای شهر پول متکی بر درآمدهای غیر پایدار، نامطلوب و کم ارزش همچون صدور پروانه‌‌های ساختمانی، عوارض نوسازی و جرائم مبتنی بر ساخت و ساز غیر مجاز بوده است.

خزائی حمایت دولت در جهت توسعه صنعت گردشگری شهر پول را از دیگر مطالبات مطروحه عنوان کرد و افزود: مصوبه حمایت در بخش گردشگری و توسعه اکوتوریسم شهر پول، از مصوبات قابل تامل و پر اهمیت نشست انگاس می‌باشد.

وی توسعه و تجهیز بیمارستان و درمانگاه شهر پول و استقرار اورژانس ۱۱۵ و تعجیل در راه‌اندازی بیمارستان را از دیگر دستاوردها و مصوبات نشست مذکور عنوان کرد.

خزائی ابراز امیدواری کرد: در خصوص رفع موانع و تعریض بلوار امام‌رضای شهر پول از لحاظ تکمیل زیرساخت‌های تاسیساتی، انتظار می‌رود که ادارات مربوطه نهایت همکاری را با ما داشته باشند. شهر پول مرکز بخش کجور است و قاعدتاً بخش عمده‌ی امکانات خدماتی و زیرساختی آن، مورد استفاده اکثر روستاهای بخش می‌باشد. جاگذاری تاسیسات آب، برق، مخابرات، گاز و… در جوار بلوار امام‌رضا اقدام عاجل ادارات مربوطه را می‌طلبد تا بتوانیم با خیال راحت روکش آسفالت و دیگر اقدامات را با آسودگی خاطر و بی دغدغه آنکه بنا باشد روکش آسفالت پس از اجراء، مجدداً تخريب گردد، به سرانجام برسانیم.

شهردار شهر تاریخی پول، تعیین اعتبار جهت تجهیز سالن ورزشی و محصور سازی زمین فوتبال این شهر را از مصوبات مهم این نشست ارزیابی کرده و تصریح داشت: با تصویب اعتبار جهت تجهیز سالن ورزشی و محصور سازی زمین فوتبال این شهر، مقرر گردید سازمان ورزش همکاری لازم برای تحقق مصوبه مذکور را با مدیریت شهری پول داشته باشند.

وی در نظر گرفتن اعتبار لازم جهت اجرای دیواره‌سازی حفاظتی برای رودخانه‌های فصلی شهر پول و تعیین اعتبار جهت توسعه‌ی معابر شهری آن را از دیگر مصوبات نشست محرومیت‌زدایی بخش کجور اعلام کرد.

خزائی اذعان داشت: در خصوص طرح هادی شهر پول مصوب گردید به گونه‌ای تدوین شود که در راستای انتظارات شهروندان باشد تا حقوق شهروندان تضییع نگردد.

خزائی در خاتمه گفتگو با رسانه آوای‌ملت؛ ضمن یادآوری این نکته که شهر پول در نشست هم‌اندیشی محرومیت‌زدایی بخش کجور، دستاوردهای قابل تاملی داشت، گفت: تمرکز ما در طرح مطالبات، سرعت بخشیدن به قطار توسعه شهر پول بوده است. با توجه به مصوبات انجام شده، اجرای پروژه‌های عمرانی_زیرساختی شهر تاریخی پول سرعت قابل توجهی خواهد یافت. شهر تاریخی پول همچون دیگر نقاط بخش پُر جاذبه کجور‌؛ سرشار از قابلیت‌های بالقوه می‌باشد. تغییر عنوان روستایی پول به شهر، به تنهایی نمی‌تواند ضامنی برای توسعه یابی آن باشد. این شهر تاریخی در سایه توجهات بخش دولتی و در نظر داشتن آنکه مرکز بخش نیز هست و قاعدتاً بخش عمده‌ای از امکانات آن مورد استفاده سایر روستاهای بخش قرار می‌گیرد، نیازمند حمایت و توجه همه‌جانبه مسئولین شهرستان و استان می‌باشد.

خاطرنشان می‌گردد؛ تحقق مصوباتی جهت اجرای روکش آسفالت و بهسازی مسیر دوآب_کدیر، توسعه و بهسازی شبکه آب آشامیدنی روستایی، اجرای طرح‌های بنیاد مسکن، مصوباتی جهت اجرای دیواره حفاظتی رودخانه‌های فصلی و…، محرومیت‌زدایی از روستاهای بخش با ایجاد طرح‌های اشتغال آفرین و اقتصادی، مصوباتی جهت شهر پول مرکز بخش کجور و… از جمله‌ی دستاوردهای این نشست چند ساعته بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *