رنگرز دهیار پیکلا؛
عدالت در تقسیم اقدامات عمرانی، اولویت نخست خدماترسانی ماست.
یوسفی نایبرئیس شورای پیکلا؛
مسئولین یاری کنند؛ هزینهها با ماست، درآمدها مال دیگران
اشاره؛
بخش مرکزی شهرستان نوشهر شامل دهستان کجور، دهستان خیرودکنار و دهستان نارنجبن میباشد. روستای “پیکلا” از جمله یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان نوشهر و توابع دهستان بلده کجور است.
طبق سرشماری سراسری سال ۱۳۹۵، جمعیت روستای پیکلا ۱۰۵۱ نفر برآورد گردید. اقدامات چشمگیر و تحرکات عمرانی_زیرساختی انجام شده در این روستا، مارا بر آن داشت تا ضمن نشستن پای صحبت اعضای شورای اسلامی و دهیار روستای پیکلا، به بررسی اجمالی فرصتها و چالشهای روز این روستا بپردازیم.
پیکلا؛ روستایی مشتاق توسعه
هیرکانی؛ پیمان شعبانیتبار:
دهیار روستای “پیکلا” در ابتدای گفتگو با مجموعه رسانهای “هیرکانی”، ضمن اعلام خبر افتتاح رسمی ساختمان دهیاری این روستا در ۱۲ بهمن سالجاری که با حضور مسئولین شهرستان انجام پذیرفت؛ گفت: احداث ساختمان دهیاری روستای “پیکلا” با برآورد اولیه ۹۰۰ میلیون تومان و در میانه عملیات به جهت تورم، با اعتبار بالغ بر یک میلیارد تومان بهعنوان یکی از داراییهای زیرساختی این روستا، انجام گردید.
پوریا رنگرز با اذعان بر این نکته که روستای “پیکلا” زمینه بسیار مناسبی برای توسعه همهجانبه دارد، گفت: “پیکلا” روستایی مشتاق توسعه است. در ادوار گذشتهی فعالیت شوراهای اسلامی، تلاشهای بسیاری جهت آبادانی این روستا انجام گشت و در دوره پنجم فعالیت شوراها، این اقدامات، مخصوصا در بخش توسعه زیرساختی، به اوج خود رسید. اما این پایان کار نیست و اهداف و برنامههای بسیاری برای درخشش این روستا در منطقه از بُعد انجام امور مختلف عمرانی به طور همزمان و دستیابی به توسعه پایدار روستا، در دستور کار شورای اسلامی و دهیاری روستای “پیکلا” قرار دارد.
وی احداث بلوار ورودی روستای پیکلا را دروازهای به سوی توسعهیابی این روستا ارزیابی کرد و تصریح داشت: احداث بلوار ورودی روستای “پیکلا” بههمراه سازه نمادین ورودیه آن، از جمله یکی از اقدامات مهم فعالیت این دوره بوده که میتوان از آن به عنوان نمادی از سوق یافتن “پیکلا” به سوی توسعه قلمداد کرد. این بلوار با قریب ۷۰۰ متر طول، کلیه مسیر آن کابلگذاری ویژه جهت فاز روشنایی انجام و همچنین کاشت گل و گیاه اقلیمی، صورت پذیرفت.
دهیار پیکلا در شرح پروژه نظارتی_امنیتی زیست محیطی این روستا گفت: در گذشته متحمل خسارات بسیاری از سوی برخی متخلفین سودجو در بخش جنگلی بودهایم که این چالش آزاردهنده و جبرانناپذیر با نصب دوربینهای متعدد مداربسته در ورودی و سطح جنگل و روستا مرتفع گردید. با اجرای پروژه نصب دوربین، از یکسو امنیتی جهت حفظ درختان جنگلی و خاک مرغوب جنگلی فراهم گشت و از سوی دیگر ساکنین روستا با امنیت خاطر بیشتری در مقایسه با قبل، زندگی میکنند.
رنگرز در ادامه خبر داد: ساخت مخزن ۵۰۰ هزار لیتری آب شرب روستای پیکلا که قریب ۴۰۰ میلیون تومان هزینه در بر داشت، از جملهی اقدامات زیرساختی مهم دیگر این روستا بوده که با تحقق آن مشکل کمبود آب شرب برای دههها حل گردید.
وی نصب دستگاهها و ادوات ورزشی در سطح روستا که مورد استفاده اهالی روستاهای همجوار نیز قرار میگیرد، اجرای فاز شب در مسیر خیابان مجاور پاسگاه تا سد آویدر که مورد استفاده سه روستای “پیکلا”، “تاجالدینکلا” و “مُلاکلا” میباشد،
اجرای فاز شب و ساماندهی جاده زیر گذر روستا، تامین ادوات سختافزاری رایانهای و پزشکی برای خانه بهداشت روستا؛ تهیه و اقدام جهت تابلوی گذرها با شرح عرض گذر و… در معابر داخلی روستا و… از جمله برخی دیگر از اقدامات انجام شده در پنجمین دوره فعالیت شورا و دهیاری این روستا برشمرد.
دهیار پیکلا در ادامهی گفتگو با مجموعه رسانهای “هیرکانی” خبر داد: اقدام جهت ساخت خانه محرومین و توزیع متناوب اقلام کمک معیشتی از جمله دیگر دغدغههای مجموعه شورا و دهیاری روستای پیکلا میباشد.
در بخش ساخت خانه محرومین یک خانه محروم تحویل و دو خانه دیگر در دست اقدام میباشد که رایزنیهای لازم جهت تامین اعتبار آن و جلب و جذب خَیِرین جهت مشارکت در این پروژه در حال انجام است.
وی مدیریت دهیاری و تامین اعتبار ۸۰ درصدی از اعتبارات داخلی شورا و دهیاری، مشارکت سپاه ناحیه نوشهر، پایگاه بسیج روستا، خودیاری محلی و کمک خیرین را در انجام اقدامات مذکور بسیار موثر و تعیینکننده قلمداد کرد.
رنگرز بازسازی مطبخ مسجد روستای پیکلا، همچنین بیسریزی در کلیه کوچههای روستا شامل حدود ۱۴۰ کامیون را از دیگر اقدامات این دوره عنوان کرد.
وی ضمن تاکید بر این نکته که تمایل مجموعه مسئولین منتخب روستای پیکلا معطوف به اقدامات زیرساختی و حیاتی است؛ خبر داد: ساخت “مدرسه جدید ابتدایی” برای روستای
“پیکلا” که مسلما مورد استفاده روستاهای مجاور از جمله “تاجالدینکلا”، “ملاکلا” و حتی “صلاحالدینکلا” نیز قرار خواهد گرفت؛ از دیگر اقدامات ارزشمند زیرساختی بهشمار میآید.
وی ضمن قدردانی از “صفیاله درویش” مدیر اداره آموزش و پرورش شهرستان نوشهر، از همراهیهای وی در صدور مجوزهای لازم جهت اجرای پروژه مذکور و زحمات “عزیزعلی خانبابایی” و “وحید صلاحی” که در مسیر جذب “خَیِّرِ مدرسهساز” نقش موثر داشتند، تشکر ویژه داشت.
او در این رابطه افزود: در قابل احترام بودن شخصیت این خَیِر بزرگوار، همین بس که در سنوات گذشته، اقدامات دیگری جهت احداث مدرسه در سایر نقاط کشور نیز داشته است اما حاضر نیست نامش فاش گردد. یقیناً اجر بزرگی در انتظار چنین خَیِرِ بزرگواری خواهد بود.
رنگرز در خاتمه اظهاراتش یادآور گردید: در کلیه اقدامات عمرانی و زیرساختی انجامشده در روستا، از توان و بنیه انسانی محلی بهره بردهایم تا هم فرصت اشتغال برای ساکنین روستا فراهم باشد و هم آنکه هزینهها به مقدار چشمگیر کاهش یابد. حتی در بخش تامین ماسکهای بهداشتی، از وجود بانوان خیاط روستا مدد گرفتیم. خوشبختانه ساکنین روستا همواره یاریگر مجموعه شورا و دهیاری بودهاند و این مساله بزرگترین و ارزندهترین سرمایهای است که با افتخار به آن تکیه داریم تا بتوانیم در راستای منافع روستا و پاسخگویی به مطالبات مردم پیکلا، با عزمی راسخ گام برداریم.
رئیس سابق و نایبرئیس سال پایانی شورای اسلامی پیکلا:
مسئولین یاری کنند؛ هزینهها با ماست، درآمدها مالِ دیگران!
در ادامه این گفتگو “بهادر یوسفی” نایب رئیس شورای اسلامی دوره پنجم روستای پیکلا ضمن یادآوری این نکته که بار اصلی تامین هزینههای عمرانی انجام شده در این روستا بر عهده اهالی آن بوده است، گفت: اگر صبوری و همراهی همیشگی مردم در انجام اقدامات عمرانی روستا نبود، مسلماً پروژههای مذکور به سختی به سرانجام میرسیدند.
یوسفی تصریح داشت: بخش اعظم هزینههای عمرانی روستا از محل همیاری مردمی تامین گشت، حال آنکه به جهت گردشگرپذیر بودن منطقه، نیازمند توجه مسئولین شهرستان در تامین بخشی از هزینههای اقدامات عمرانی هستیم.
وی افزود: بهعنوان مثال بارِ پاکسازی زبالهها و پاکسازی گیاهان خودرو در محدوده انتهای جاده سیسنگان که منتهی به خیابان “سَدِ خاکی آویدر” میگردد، بر دوش شورا و دهیاری روستا تحمیل میشود. حال آنکه کلیه درآمدهای مجموعه گردشگری “پارک جنگلی سیسنگان” متوجه منابع طبیعی میباشد!
وی تاکید کرد؛ از مسئولین شهرستان، فرماندار، نماینده مردم در خانهملت و بخشدار بخش مرکزی شهرستان نوشهر، انتظار داریم نسبت به رفع این مشکل و تخصیص درصدی از منافع مجموعه گردشگری سیسنگان و اخذ توافق لازم با منابع طبیعی پیرامون این مطالبه بهحق اهالی روستای پیکلا، اقدام لازم و مقتضی را صورت دهند. این منطقی نیست هزینههایی اینچنین متوجه “پیکلا” باشد اما از منافع مالی آن بیبهره بمانیم!
یوسفی خاطرنشان کرد: این روستا مرکزیت روستاهای همجوار را دارد و با توجه به وجود مجموعه بزرگ گردشگری پارک جنگلی سیسنگان، ایجاد مرکز آتشنشانی، الزامی میباشد؛ که امیدواریم مسئولین شهرستان نسبت به این انتظار حیاتی، همراهی لازم را داشته باشند.
نایبرئیس شورای اسلامی روستای پیکلا، در شرح طرحی که از آن به عنوان انتظاری بحق از مسئولین یاد کرد؛ گفت: از مهندس “حامد عبدالهی” مدیر امور آب منطقهای شهرستانهای نوشهر، چالوس و کلاردشت نیز انتظار میرود در خصوص ایجاد سد حائل کنار رودخانهها و دیوارهسازی در حوزه این روستا، مساعدت و همیاری لازم را مبذول دارند. همچنین در محدوده جاده اصلی حد فاصله روستای “پیکلا” به سمت منتهیالیه شرقی نوشهر، همواره با مشکل آبگرفتگی مواجه هستیم که از اداره راه انتظار داریم تا نسبت به رفع این مشکل اقدام نمایند.
یوسفی افزود: آسفالت حدِّفاصله جاده پاسگاه تا سد خاکی آویدر، بسیار فرسوده است که امیدواریم در تامین قیر و مصالح جهت انجام روکش آسفالت این محدوده، فرمانداری، نماینده مردم منطقه در خانهملت و بخشدار بخش مرکزی، حمایت لازم را داشته باشند.
وی تصریح داشت: “پیکلا”، تنها روستا در منطقه میباشد که فاقد زمین مورد نیاز جهت احداث زمین ورزشی و سالن چندمنظوره ورزشی و سالن کتابخانه است.
املاکی وجود دارد که تحت اختیار منابع طبیعی است. در صورت همراهی منابع طبیعی و در صورت تامین زمین مورد نیاز، اقدام جهت جلب سرمایهگذار و ساخت آن فراهم خواهد شد. مجموعه سالن یا زمین ورزشی و سالن کتابخانه، از جمله مواردی است که محدودیتی برای استفاده اهالی دیگر روستاها وجود ندارد و با توجه به مرکزیت این روستا، فراهم آوردن این امکان در پیکلا بسیار منطقیتر به نظر میرسد.
رییس سابق شورای اسلامی دوره پنجم روستای پیکلا، ساماندهی وضعیت جاده اصلی ورودی این روستا را از دیگر نیازهای آن بر شمرد و تصریح کرد: جهت تعریض جاده اصلی ورودی روستا و انجام عقبنشینیها، نیازمند همراهی ساکنین و مالکین هستیم که میتوان با ارائه برخی خدمات و همراهی و تخفیف ویژه در صدور مجوزهای ساخت و ساز، تمایل آنها را جهت انجام عقبنشینی گرفت. از بخشداری و بنیاد مسکن درخواست مساعدت در این خصوص می گردد.
نایب رییس شورای اسلامی روستای پیکلا در ادامه گفت: پل مرزی بین پیکلا و صلاحالدین کلا نیاز به تعریض دارد.
تعریض این پل از مطالبات قدیمی اهالی روستاست که در صورت توجه بخشداری و بنیاد مسکن و همراهی سایر مسئولین شهرستان، امیدواریم کلنگ احداث آن در همین دوره شوراها به زمین بخورد.
یوسفی انسداد راههای دسترسی روستای پیکلا به نوار ساحلی منطقه را از جمله دیگر مشکلات اهالی این روستا عنوان داشته و در شرح آن اظهار کرد: در گذشته به استناد طرح هادی روستا و نشانگذاریهای جی.پی.اس، روستای پیکلا دارای سه راه دسترسی به ساحل بوده که متاسفانه برخی از خوشنشینان، در سکوت مسئولین، راههای مذکور را مسدود نموده و از دسترس عموم خارج کردهاند. باتوجه به اسناد موجود در صورت حمایت و ورود فرماندار، بخشدار و دادستان شهرستان، میتوان تصرف خوشنشینان را رفع کرده تا اهالی پیکلا و دیگر روستاهای منطقه بتوانند به راحتی مسیر دسترسی ساحل را مجددا بازیابند.
یوسفی در خاتمه این گفتگو در معرفی دیگر اعضای شورای اسلامی روستای پیکلا گفت: “اکبر نایج” و “سوسن خزایی” از دیگر اعضای شورای اسلامی دوره پنجم روستای پیکلا بوده و “محمد خسروی” به عنوان مهندس فنی دهیاری میباشد.
اقدامات و خدماتی که در دوره پنجم شوراهای اسلامی داشتهایم، نتیجه عنایت پروردگار، تلاش جمعی اعضای شورا و دهیاری و همراهی دلگرم کننده تک تک اهالی روستا بوده است
یوسفی در پایان گفت: از عنایت و توجه و همیاریهای امام جمعه شهرستان، امامجمعه حوزه سیسنگان، فرماندار، فرماندهی سپاه ناحیه و فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان، پاسگاه نیروی انتظامی سیسنگان و فرماندهی حوزه محلی سپاه، نماینده حوزه انتخابیه در خانه ملت، بخشدار بخش مرکزی نوشهر و سایر مسئولینی که ما را در مسیر خدماترسانی به مردم یاری داده و خواهند داد، صمیمانه سپاسگذاریم.
یادآور میگردد؛ روستای “پیکلا” به لحاظ بهرهمندی از سواحل کمنظیر، جنگل هیرکانی، وجود سد خاکی دیدنی و گردشگرپسند “آویدر” و بسیاری جاذبههای طبیعی دیگر، ازجمله مامنهای زیبا و پر جاذبه برای گردشگران و خوشنشینان گردید که میطلبد مسئولین در فراهم آوردن فرصت قرار گرفتن این روستا در مسیر توسعه پایدار و ایجاد شرایط اشتغالزایی برای ساکنین از هیچ توجه و تلاشی فرو گذار نباشند.