برگزاری همایش تجلیل از شوراهای برتر استان مازندران

ایسنا/مازندران همایش تجلیل از شوراهای برتر استان با حضور استاندار مازندران، معاون عمرانی استاندار، فرماندار شهرستان نور، ائمه جمعه نور و ایزدشهر، تنی چند از مسئولین استانی و شهرستانی، شهرداران، شوراهای اسلامی شهر و روستا مازندران در سالن همایش دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور برگزار شد.

 

استاندار مازندران در این مراسم اظهار کرد: تاسیس شوراهای اسلامی برای اولین بار با فرمان حضرت امام خمینی ره در اردیبهشت ۱۳۵۸ تشکیل و تبدیل به نمادی از اداره کشور به دست مردم شد.

 

سید محمود حسینی پور تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران از بدو تاسیس با اتکا به رای مردم در همه امور و عرصه های اجرایی و مدیریت شهری به نظام مردم سالاری دینی رسید.

 

برگزاری همایش تجلیل از شوراهای برتر استان مازندران

 

استاندار مازندارن با اشاره به اینکه شوراهای شهر و روستا میراث گرانقدر قانون جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: سرمایه اجتماعی در هر نظامی که مبتنی بر مردم سالاری باشد یکی از مولفه های مهم اقتدار است.

 

حسینی پور افزود: اگر سرمایه اجتماعی یک جامعه کاهش پیدا کند حس اعتماد، همدلی و همکاری واحد اجتماعی از دست می رود و جامعه دچار بحران اجتماعی خواهد شد بنابراین وجود کوچکترین میزان تخلف در این نهاد مردمی زیبنده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست.

وی با بیان اینکه هدف شورا گره گشایی از مشکلات عینی و مشخص مردم در شهرها و روستاها است، ادامه داد: متاسفانه با بررسی اجمالی پرونده گذشته شوراها علیرغم خدمات بسیار ارزشمندی که در کل کارنامه شوراها وجود دارد برخی نواقص مشاهده می شود که باید مورد توجه قرار گیرد چراکه در حال رشد و توسعه هستیم و هرچه عملکردها مورد نقد و بر اساس نگاه به آینده باشد ضمن بررسی آسیب ها می توان به فرصت ها نگاه عمیق تر داشت.

 

استاندار مازندران مازندران شوراها را به مصابه نماد عینی سرمایه اجتماعی دانست و گفت: هنجارها و ارزش های اشتراک گذاشته شده که موجب تقویت همکاری اجتماعی می شوند جز با همت و تلاش و جهاد شوراها محقق نخواهد شد.

 

حسینی پور با اشاره به اینکه هیچ فاصله ای بین دستگاه اجرایی و پارلمان شهری نیست، یادآورشد: توانمندسازی اقتصاد روستا در دستور کار استانداری مازندران قرار گرفته و همه موظفند از حداکثر ظرفیت روستایی خصوصا در حوزه کشاورزی، باغداری، دامپروری، بومگردی و گردشگری بهره ببرند و ‌شوراها و دهیاران و مسئولین اجرایی با انگیزه بالا و ایجاد ثروت برای روستائیان دست به کار شوند و حمایت کنند.

وی تعداد روستاهای مازندران را ۳۶۰۰ روستا اعلام کرد و افزود: متاسفانه بهره برداری مناسبی از ظرفیت روستاها نمی شود بلکه جوانان ضمن مهاجرت به شهرها به شغل های کاذب پناه می بردند؛ با تعامل بین شوراها و دستگاه اجرایی جوانان باید به روستاها بازگردند و علاوه بر مولد بودن، ثروت تولید کنند و صادرات مازندران را از تولیدات خود تجهیز کنند.

 

برگزاری همایش تجلیل از شوراهای برتر استان مازندران

 

عالی ترین مقام دولت در مازندران با اشاره به اینکه جراحی اقتصادی گشایش مهمی را در استان در پی خواهد داشت، گفت: در حال حاضر کشورهای همسایه به شدت تمایل به بهره گیری از کریدور شمال به جنوب ایران دارند و با ایجاد روابط طی یک ماه گذشته، تمام تلاش خود را برای انتقال محصولات از بندر امیرآباد و نوشهر به مناطق جنوب و چابهار و حتی ارتباط با دیگر کشورها انجام داده اند.

 

حسینی پور با بیان اینکه مازندران می تواند تا ۲۵ درصد سبد غذایی کشور را تامین کند، اضافه کرد: بر اساس سیاستگذاری صورت گرفته جهت تامین بخش غذایی کشور، هیچ زمین کشاورزی نباید بایر بماند و کسانی که زمین کشاورزی را بی جهت برای سودجویی نگاه داشتند باید در مسیر تولیدات کشاورزی قرار دهند و شوراها در این ریل گذاری نقش مهمی را ایفا می کنند.

 

وی تصریح کرد: زمین خواری، جنگل خواری و کوه خواری و دست اندازی به منابع طبیعی و بیت المال به دغدغه ای برای مردم و شوراها تبدیل شده‌ است که نباید اجازه دهیم زمین به عنوان مهمترین مولفه تولید ثروت به بهانه ساخت و سازهای ناهمگون در استان، فرهنگ و زیست بوم منطقه را تحت تاثیر قرار دهد و از دست مردم خارج شود.

 

استاندار مازندرن تاکید کرد: اعضای شوراهای شهر و روستا در مقابل قدرتمندان و کسانی که با روش های ناصحیح در مناطق مختلف استان قدرت ایجاد کردند بایستند و نفوذ ناپذیر باشند.

 

حسینی پور با اشاره به اینکه شوراها باید تحول گرا و خلاق باشند، یادآورشد: در برخی از روستاها و شهرهای استان نگاه نو و مدیریت جدیدی دیده شد که ابتکارات نوآوارنه شورا و شهردار آن منطقه است.

 

در ادامه این جلسه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با اشاره به اینکه شوراها مظهر مردم سالاری دینی هستند و برای توسعه و تعالی کشور فعالیت می کنند، اظهار کرد: شوراها برآیند خرد و تفکر و اندیشه جوامع هستند که نقش برنامه ریزی، سیاست گذاری و تصمیم گیری را برعهده دارند.

 

برگزاری همایش تجلیل از شوراهای برتر استان مازندران

رضا علیخانی تصریح کرد: رسالت اصلی شوراها بر اساس قانون تلاش و کوشش در جهت پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی و اقتصادی، عمرانی و بهداشتی و غیره از طریق جلب مشارکت مردمی با توجه به مقتضیات محلی است.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با اشاره به اینکه اداره امور کشور باید در دست مردم باشند خاطرنشان کرد: شوراها بازوی موثر و عملیاتی دولت و تضمین کننده مشارکت مردم هستند. مدیریت مبتنی بر شورا برگرفته از دین اسلام است و در احادیث و روایات و تاریخ اسلام به کرات از تجربه شورای اسلامی استفاده شده است.

 

علیخانی مردم سالاری دینی را یکی از ارکان انقلاب اسلامی دانست و افزود: شوراهای شهر و روستا باید با اتکا به خداوند و رعایت تقوا بر اساس سلامت نفس، روحیه جهادی و انقلابی، وفاق، همدلی، پشتکار و خلوص نیت عمل کنند.

 

وی بر لزوم شناخت و آگاهی اعضای شورا نسبت به قوانین و مقررات شوراها تاکید کرد و افزود: ماموریت شوراها هدایت و راهبری طرح ها و برنامه های شهری و روستایی، نظارت و کنترل بر امور مدیریتی شهر و روستا، پیگیری طرح ها و برنامه های شهر و روستا و تسهیل در اجرای برنامه هاست.

 

علیخانی با بیان بخشی از وظایف شوراها گفت: تصویب مقررات شهر و روستا، تصویب برنامه های توسعه شهر، افزایش برنامه های خدمات شهری و روستایی، نظارت برعملکرد برنامه ها و پروژه ها، تصویب بودجه سالیانه شهر و روستا، تصویب طرح بهبود سرمایه ای شهر یا روستا، نظارت بر درآمد ها و هزینه های شهرداری ها و دهیاری ها، کنترل عزل و نصب دهیاران و شهرداران، برقراری روابط اثربخش با شهرداران و دهیاران و سایر نهادها، تصویب طرح جامع و کاربری زمین، تصویب طرح های عمرانی و زیربنایی، تصویب تغییرات منطقه بندی و تفکیک بندی صنعتی و تجاری، تصویب تمامی توافقات توسعه ای با پیمانکاران مسکونی و تجاری و صنعتی از وظایف شوراهاست.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران اضافه کرد: شوراها قانون را در تمام امور مدنظر قرار دهند، برخورداری از برنامه های اجرایی منطقی و اثر بخش، دارای تفکر و عمل جهادی و انقلابی، برقراری ارتباط اثربخش با نهادها و دستگاه ها، عدم سیاست زدگی در تصمیمات و انتخابات، وفاق و همدلی و همسویی بین اعضا برای تعالی شهر و روستا، برقراری شفافیت در ارائه گزارشات به مردم، پیگیری به موقع و نظارت دقیق طرح ها و تصویب شهر و روستا، انتخاب به موقع شهرداران و دهیاران با لحاظ شاخص های مدیریتی و تخصصی و فنی، توجه به امر آموزش شهرداری و دهیاری انتظاراتی است که باید شوراها برآورده کنند.

 

در ادامه این مراسم، امام جمعه شهرستان نور، با اشاره به جایگاه شورا در قرآن کریم اظهار کرد: پیوند با خدا اولین شاخصه خدمت رسانی در نظام مقدس اسلامی است.

 

برگزاری همایش تجلیل از شوراهای برتر استان مازندران

حجت الاسلام قنبرعلی احمدی، مشورت را یکی از راه های کنترل معرفی کرد و با بیان اینکه شوراها با قرار گرفتن در مسیر مشورت کمتر دچار انحراف در خدمت می شوند افزود: برتری در عین تواضع عینیت پیدا می کند، هر کسی که به دنبال تکبر و خود برتربینی باشد به سقوط و انحراف کشیده می شود.

 

حجت الاسلام احمدی «ما بودن» را حیات آفرین دانست و بر لزوم تشکیل اتاق مشورت، فکر و اندیشه توسط شوراها تاکید کرد و گفت : شوراها می توانند از ظرفیت همه نخبگان و شخصیت های تاثیرگذار به دور از جناح های سیاسی در سایه مشورت استفاده کنند تا باعث پیشرفت شهر، روستا و استان خود شوند.

 

گفتنی است در پایان این مراسم از اعضای شوراهای اسلامی برتر شهر و روستا در استان مازندران تجلیل به عمل آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *