حذف سفر از سبد خانوار با یک روند افزایشی

 

عضو فراکسیون گردشگری مجلس گفت: اگر یک مقایسه تطبیقی بین آمار سفرهای امسال با سال گذشته و ده سال داشته باشیم، شاهد یک روند افزایشی در حذف سفر از سبد خانوار هستیم، که این وظیفه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را بیشتر می‌کند.

محمدعلی محسنی بندپی، نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت و عضو فراکسیون گردشگری مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به آمار ۴۴ درصدی یک نظرسنجی اینترنتی از هم‌وطنانی که امسال اصلاً به مسافرت نرفته‌اند، عنوان کرد: هرچند این آمار مربوط به کل جمعیت کشور نیست اما به قول معروف مشت نمونه خروار است و اینکه آمارها نشان می‌دهد که ۴۴ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی نتوانسته‌اند به سفر بروند، واقعاً تکان‌دهنده است.

عضو فراکسیون گردشگری مجلس گفت: سفر یکی از شاخص‌هایی است که به نشاط اجتماعی، رونق اقتصادی و آشنایی با زبان، فرهنگ،آئین و آداب و رسوم مناطق مختلف کمک می‌کند و اگر این آمار را با مدت مشابه در سال گذشته و ده سال گذشته یک مقایسه تطبیقی کنید،شاهد یک روند افزایشی در حذف سفر از سبد خانوار هستیم، که این وظیفه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را بیشتر می‌کند.

محسنی بندپی با اشاره به اینکه ما زیرساخت‌های خوبی برای سفر داریم اما از آن استفاده‌های درستی نمی‌کنیم؛ تصریح کرد: اگر وزارتخانه‌های مختلف با هم هم‌افزایی داشته باشند و از ظرفیت‌ها و موجودی و پتانسیل‌های همدیگر استفاده کنند، می‌توان در این بخش رونق ایجاد کرد.

وی با اشاره به افزایش اقامت مسافران در چادرهای مسافرتی به جای اقامت‌گاه‌ها و هتل‌ها، اضافه کرد: این امر نشان می‌دهد برخی مسافران توانمندی اقامت در اقامتگاه‌هایی که سرپناه باشد و یک مقدار از هزینه اسکان در چادر گران‌تر باشد را هم نداشتند و با ادامه این روند کم‌کم هم تعداد کسانی که سفر نمی‌روند و هم آن‌هایی که سفر می‌روند و از چادر استفاده می‌کنند، بیشتر می‌شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: همه می‌دانیم که اسکان در چادر مسافرتی محدودیت‌ها و سختی‌‎های خاص خودش را دارد معمولاً افراد مجرد یا خانوارهای کم‌تعداد از چادر استفاده می‌کنند و با این روش عملاً ممکن است به سمتی برویم که سفر را از سبد خانوار حذف کنیم.

محسنی بندپی در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره راه‌حل‌های کمک به توقف روند کاهشی مسافرت‌ها در کشور، عنوان کرد: ما در فراکسیون گردشگری مجلس بحث کمک‌هزینه یا وام سفر را به‌ویژه توسط برخی بانک‌ها در دستور کار قرار دادیم. به این صورت که بر فرض فردی A ریال پول برای رفتن و برگشتن به یک مقصد مسافرتی نیاز دارد که می‌تواند این A ریال را به‌صورت یک‌جا پرداخت نکند ، بلکه مثلاً طی ۱۰ قسط پرداخت کند. وزارت گردشگری را هم در جریان گذاشتیم که بتوانند با بانک‌های مختلف صحبت کنند؛ که این خودش کمک و مشوق خوبی برای سفر است، چراکه معضل اصلی حذف سفر از سبد خانوار، مسائل مالی، مشکلات اقتصادی و هزینه‌های سفر است.

عضو فراکسیون گردشگری مجلس ادامه داد: البته درست است که هزینه‌های سفر بالا است اما واقعیت امر این است کسانی که به مسافران خدمات ارائه می‌دهند، نظیر هتل‌ها و مراکز اقامتی و تفریحی، رستوران‌ها و … هم از شرایط ناراضی‌اند و می‌گویند دخل و خرجشان با هم نمی‌خواند.

محسنی بندپی گفت: به نظر من اگر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فعالانه‌ به این حوزه نگاه و توجه کند، می‌توانیم هم روند افزایشی حذف سفر از سبد خانوارها را متوقف کنیم و هم می‌توانیم وضعیت مردم را در انتخاب سفر تسهیل کنیم.

عضو فراکسیون گردشگری مجلس ضمن اشاره به اینکه مهم‌ترین و بیشترین هزینه در سفر هزینه اقامت مسافران است و اگر سرپناهی داشته باشند خودشان می‌توانند ایاب و ذهاب و خورد و خوراک خود را تامین کنند؛ گفت: برخی از دستگاه‌های اجرایی در شهرهای گردشگر‌پذیر و مسافرپذیر جاهایی برای کارکنان خود اجاره و تامین کرده‌اند؛ اما این امتیازها محدود به بدنه دولت می‌شود و ما باید کل جمعیت کشور را ببینیم و دیدن کل جمعیت کشور طرح جدیدی می‌طلبد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *